Lediga jobb som Socialkonsulent, Arbetsförmedlingen i Jönköping

Se lediga jobb som Socialkonsulent, Arbetsförmedlingen i Jönköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Jönköping som finns hos arbetsgivaren.

Arbetsledare

Arbetsmarknadsavdelning Välkommen till Arbetsmarknadsavdelningen Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutande arbetsmarknadsinsatser. Uppdraget för AMA är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att ge stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. I AMA:s uppdrag ingår att vara en flexibel organisat... Visa mer
Arbetsmarknadsavdelning

Välkommen till Arbetsmarknadsavdelningen

Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutande arbetsmarknadsinsatser. Uppdraget för AMA är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att ge stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. I AMA:s uppdrag ingår att vara en flexibel organisation utifrån hur den aktuella arbetsmarknaden ser ut. AMA har för närvarande 80 medarbetare, arbetsledare i AMAs praktiska verksamheter, arbetskonsulenter som är handläggare för våra deltagare, handledare och assistenter. AMA leds av en arbetsmarknadschef och är organiserad i fyra enheter med en enhetschef i respektive enhet. Aktuell tjänst är placerad inom AMA:s aktivitetsenhet vars huvuduppdrag är att erbjuda arbetsträning och yrkesinriktade insatser. Aktivitetsenheten består av flera praktiska verksamheter såsom exempelvis, café, textilåtervinning, naturvård, möbelflytt.

Ditt nya jobb
Arbetet som arbetsledare har tre övergripande delar; att ge deltagarna stöd för att uppnå individuella mål mot arbete/utbildning, erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter samt handleda och lösa problem inom verksamheten. Tjänsten innebär också att du planerar, utvecklar och följer upp verksamheten. Vidare leder du deltagare i deras utveckling mot uppsatta mål. Aktuell placering är inom Aktivitetsenheten AMA. Uppdraget innebär också att själv delta i produktionen vid behov. AMA:s uppdrag styrs av politiska beslut och ansvarsområdet kan komma att förändras.

Din kompetens
Tjänsten förutsätter att du har gymnasieutbildning eller har annan relevant yrkeskompetens inom praktiska verksamheter och eller pedagogik. Det är meriterande om du har erfarenhet av handledning eller har en vana av att ge stöd i människors utveckling mot mål. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med människor från andra kulturer och/eller personer med funktionsvariationer är detta meriterande. De egenskaperna som krävs är förmåga att handleda i arbetet och ta ansvar samt engagemang och samarbetsförmåga.
För att trivas hos oss ser vi att du är en person som drivs av möjligheten att påverka, finner energi genom delaktighet, är handlingskraftig och är lösningsinriktad. Du har ett stort eget driv gällande utveckling samtidigt som du behåller en lyhördhet och flexibilitet då tjänsten kräver ett nära samarbete och ibland snabba förändringar av uppdraget. B-körkort är ett krav. I denna rekrytering kommer vi att fästa stor vikt vid samarbetsförmåga, tidigare yrkeserfarenheter och personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.
Urval kommer ske löpande.

Vill du veta mer?
Arno Willemse, enhetschef, Arbetsmarknadsavdelningen, tel. 036-107153
Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Arbetskonsulent

AMA Välkommen till oss På Arbetsmarknadsavdelningen (AMA) i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Socialtjänst, Arbetsförmedlin... Visa mer
AMA

Välkommen till oss
På Arbetsmarknadsavdelningen (AMA) i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Socialtjänst, Arbetsförmedling, Regionen och Försäkringskassan med flera.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Kompetenskrav
Du ska ha högskoleutbildning 3 år inom beteendevetenskap/socialt arbete eller jämförbar kompetens.

För att kunna utföra arbetet behöver du ha erfarenhet/kunskap om arbetsmarknaden, integrationsfrågor och samhällets välfärdssystem.
Att ha arbetat med personer i utanförskap exempelvis på grund av långvarig arbetslöshet och/eller ohälsa är också ett krav.
Dessutom innehåller arbetsuppgifterna kontakter med arbetsgivare för att initiera plats och göra uppföljningar på arbetsplats.

Då målet för deltagarna är arbete eller studier så är kunskap om aktuell arbetsmarknad, lokala näringslivet, Arbetsförmedlingens insatser och Vuxenutbildningens studievägar viktiga.


Du ska ha förmåga att arbeta självständigt och i team samt att arbeta målinriktat vägledande/stödjande med deltagarna.
Vana att dokumentera och skriva sammanfattningar till uppdragsgivare. Dessutom förmåga att initiera och upprätthålla de nätverk som krävs.

Övrigt
Arbetsmarknadsavdelningens uppdrag utgår från politiska beslut vilket kräver flexibilitet och motivation till fortsatt utveckling och fördjupad kunskap. Stor hänsyn tas därför till personlig lämplighet.
Körkort är en förutsättning.


Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer?
Enhetschef: Christin Powell 036-108021
Facklig företrädare: Amanda Nygren 036-102626, Marcel Assaf 036-107108

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb.
Välkommen att söka tjänsten som arbetskonsulent vid Arbetsmarknadsavdelningen.


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Teamledare

AMA Ditt nya jobb Du kommer som Teamledare att ingå i teamet som arbetar med praktik och arbetsmarknadsanställningar i kommunalförvaltning, privata näringslivet, statliga myndigheter, ideella organisationer och föreningar. För att detta ska fungera krävs ett internt samarbete på AMA men också externt med Arbetsförmedlingen, socialtjänsten, fackliga organisationer, vuxenutbildningen samt övriga för deltagaren viktiga aktörer. Deltagarna AMA möter har en ... Visa mer
AMA

Ditt nya jobb
Du kommer som Teamledare att ingå i teamet som arbetar med praktik och arbetsmarknadsanställningar i kommunalförvaltning, privata näringslivet, statliga myndigheter, ideella organisationer och föreningar. För att detta ska fungera krävs ett internt samarbete på AMA men också externt med Arbetsförmedlingen, socialtjänsten, fackliga organisationer, vuxenutbildningen samt övriga för deltagaren viktiga aktörer. Deltagarna AMA möter har en bred kulturell och språklig bakgrund.

Ditt uppdrag består huvudsakligen av att leda och utveckla insatser tillsammans med teamen som jobbar mot kommunalförvaltning och privata näringslivet. Teamen arbetar med deltagare från hela AMA vilket innebär att en helhetssyn är viktigt för att stödja deltagarna att nå arbete/studier.
Då arbetsmarknaden är inne i en stor förändring kan nya politiska uppdrag snabbt kräva förändringar och en flexibilitet för att uppnå nya syften och mål. I uppdraget kommer du också ha egna deltagare.
Samverkan sker med chefer, teamledare och övriga enheter på AMA.

Förutom praktik och anställning så pågår ständigt utvecklingsarbete av parallella insatser med syfte att öka deltagarnas autonomi. Detta baseras både på aktuell forskning och AMAs egna utvecklingserfarenheter vid internsamverkan.

Välkommen till oss!
Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Arbetsförmedling, Socialtjänst, Regionen och Försäkringskassan med flera.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden; gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om att alla tillför positiv energi som bidrar till utveckling, samarbete, trygghet och trivsel.

Din kompetens
Högskoleutbildning inom beteendevetenskap/samhällsvetenskap och/eller arbetsrehabilitering. B-körkort är ett krav. Erfarenhet och kunskap om statliga arbetsmarknadsstöd och välfärdssystem. Är du van att möta människor med mångkulturellbakgrund är det en tillgång i arbetet.

Ditt uppdrag är att leda, utveckla och stödja ditt team. Dessutom förmåga att initiera och upprätthålla de nätverk som krävs.
Du bör ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt och tilltro till att alla deltagare kan komma i arbete/studier.
Arbetet kräver att du har uthållighet och analytisk förmåga men också flexibilitet så att du snabbt kan ställa om då akuta ärenden uppstår.
Vana att leda möten både digitalt och fysiskt. Dokumentation sker löpande i verksamheten och kring deltagarnas utveckling.

God samverkansförmåga, lyhördhet och dialog med med chef, teamledare samt övriga enheter på AMA.
Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Bra att veta
Utannonserad tjänst är en tillsvidare anställning på AMA och nu med placering i enheten för vuxna.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten samt referenser.
Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer?
Enhetschef: Christin Powell 036-108021
Arbetsmarknadschef: Rickard Boson 036-106161
Amanda Nygren, SSR, 036-106345
Marcel Assaf, Vision, 036-107108

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Arbetskonsulent

Arbetsmarknadsavdelningen Välkommen till oss på Arbetsmarknadsavdelningen! På Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknade... Visa mer
Arbetsmarknadsavdelningen

Välkommen till oss på Arbetsmarknadsavdelningen!
På Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Socialtjänst, Arbetsförmedling, Regionen och Försäkringskassan med flera.
Du kommer som arbetskonsulent att ingå i enheten för vuxna som arbetar med deltagare i åldern 25-65 år. Tjänsten är placerad på Jobbtorg Resurs vars målgrupp är personer med komplexa svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden, där det finns oklarheter om individens förutsättningar eller arbetsförmåga. Genom att kartlägga, vägleda, arbetsträna/praktisera och samverka arbetar AMA för att deltagaren ska nå egen försörjning.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att klargöra deltagares förutsättningar och behov samt att ge individuellt stöd och fördjupade vägledningsinsatser för att nå utbildning och arbete. Verksamheten tillämpar Supported Employment som metod. Arbetet sker med stöd av verksamhetsteam. Kontinuerligt samarbete sker med socialförvaltning, arbetsförmedling, vård, vuxenutbildning samt övriga för deltagaren viktiga aktörer. Dessutom innehåller arbetsuppgifterna kontakter med arbetsgivare för att initiera plats och göra uppföljningar på arbetsplats. Arbetsprocessen, insatser och sammanfattande resultat för deltagare dokumenteras både i AMA:s eget stödsystem men också vid avslut till uppdragsgivaren.

Din kompetens
Relevant beteendevetenskaplig utbildning på högskolenivå krävs liksom erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning, personer som varit/är i etableringsprocess och människor i socialt utsatta situationer. Kunskap om fysiska- och psykiska diagnoser/ohälsa är ett krav. Erfarenhet av arbete inom arbetsmarknad, välfärdssystem och myndighetsutövning. Erfarenhet av arbete med personer från andra länder och kulturer är meriterande. Förmåga att arbeta självständigt och i team samt att uthålligt och målinriktat arbeta stödjande med individer prioriteras. Dessutom förmåga att initiera och upprätthålla de nätverk som krävs. Engagemang och drivkraft ser vi som viktiga egenskaper. Körkort är en förutsättning. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer?
Enhetschef: Christin Powell 036-108021
Facklig företrädare: Amanda Nygren 036-102626

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Arbetskonsulent

Arbetsmarknadsavdelningen Välkommen till oss! På Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Arbetsförmed... Visa mer
Arbetsmarknadsavdelningen

Välkommen till oss!
På Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Arbetsförmedling, Socialtjänst, Regionen och Försäkringskassan med flera.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.


Ditt nya jobb
Du kommer som arbetskonsulent att ingå i teamet som arbetar med OSA (Skyddat arbete hos offentlig arbetsgivare) som har sin placering i enheten för vuxna. OSA är en arbetsmarknadsanställning i samverkan med Arbetsförmedlingen där deltagaren har en anställning upp till 2 år. Anställningen kombineras med gruppträffar, friskvårdsinsatser, studier och vägledande samtal.

Ditt uppdrag består huvudsakligen av att stödja, vägleda, motivera och utveckla deltagarens förutsättningar för att närma sig den reguljära arbetsmarknaden eller övergå till studier. OSA arbetar både med individuella insatser men också gruppverksamheter för att öka deltagarens autonomi.

Kontinuerligt samarbete sker med arbetsgivarna ute i kommunalförvaltning, statliga myndigheter, ideella organisationer och föreningar. Samverkan sker också med vuxenutbildning, vård samt övriga för deltagaren viktiga aktörer. Dokumentation sker löpande av insatser och resultat.

Din kompetens
Högskoleutbildning inom beteendevetenskap och/eller arbetsrehabilitering.
Van att arbeta utifrån ett långsiktigt målinriktat rehabiliteringstänk omfattande både fysisk och psykiska ohälsa samt även socialt utsatta livssituationer. Erfarenhet och kunskap om arbetsmarknad och välfärdssystem. Förmåga att arbeta självständigt och i team. Att planera, leda och utveckla gruppverksamhet ingår regelbundet i ditt uppdrag. Dessutom förmåga att initiera och upprätthålla de nätverk som krävs. Van att dokumentera och skriva sammanfattningar.

Arbetet kräver att du har god uthållighet och problemlösande analytisk förmåga, men också att du snabbt kan ställa om då akuta ärenden uppstår. Vidare ser vi engagemang och drivkraft som viktiga egenskaper. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Körkort är en förutsättning.

Bra att veta
Utannonserad tjänst är en tillsvidare anställning på AMA och nu med placering inom OSA. Men då arbetsmarknaden är i kraftig förändring och AMA får uppdrag från politiken kan det även bli aktuellt med en visstidsanställning på 1 år. Därför önskar vi att du i din ansökan skriver om du även är intresserad av visstidsanställning.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer?
Enhetschef: Christin Powell 036-108021
Tf Arbetsmarknadschef: Eva Dahl 036-107655
Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Arbetskonsulent

Arbetsmarknadsavdelningen Välkommen till oss! På Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Socialtjänst... Visa mer
Arbetsmarknadsavdelningen

Välkommen till oss!
På Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Socialtjänst, Arbetsförmedling, Regionen och Försäkringskassan med flera.

Du kommer som arbetskonsulent att ingå i enheten för vuxna som arbetar med deltagare i åldern 25-65 år. Tjänsten är placerad på Jobbtorg Resurs vars målgrupp är personer med komplexa svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden, där det finns oklarheter om individens förutsättningar eller arbetsförmåga. Genom att kartlägga, vägleda, arbetsträna/praktisera och samverka arbetar AMA för att deltagaren ska nå egen försörjning.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att klargöra deltagares förutsättningar och behov samt att ge individuellt stöd och fördjupade vägledningsinsatser för att nå utbildning och arbete. Verksamheten tillämpar Supported Employment som metod. Arbetet sker med stöd av verksamhetsteam. Kontinuerligt samarbete sker med socialförvaltning, arbetsförmedling, vård, vuxenutbildning samt övriga för deltagaren viktiga aktörer. Dessutom innehåller arbetsuppgifterna kontakter med arbetsgivare för att initiera plats och göra uppföljningar på arbetsplats. Arbetsprocessen, insatser och sammanfattande resultat för deltagare dokumenteras både i AMA:s eget stödsystem men också vid avslut till uppdragsgivaren.

Din kompetens
Relevant beteendevetenskaplig utbildning på högskolenivå krävs liksom erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning, personer som varit/är i etableringsprocess och människor i socialt utsatta situationer. Kunskap om fysiska- och psykiska diagnoser/ohälsa är ett krav. Erfarenhet av arbete inom arbetsmarknad, välfärdssystem och myndighetsutövning. Erfarenhet av arbete med personer från andra länder och kulturer är meriterande. Förmåga att arbeta självständigt och i team samt att uthålligt och målinriktat arbeta stödjande med individer prioriteras. Dessutom förmåga att initiera och upprätthålla de nätverk som krävs.
Har du erfarenhet av utredningar gällande bedömning av förmågor/hinder för att nå arbete/studier är det en merit.
Engagemang och drivkraft ser vi som viktiga egenskaper.
Körkort är en förutsättning. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är 1 år då vår kollega nu kommer vara tjänstledig för fackligt uppdrag.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer?
Enhetschef: Christin Powell 036-108021
Facklig företrädare: Amanda Nygren 036-102626

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Arbetskonsulent

Arbetsmarknadsavdelningen Välkommen till oss! Kommunens arbetsmarknadsavdelning, AMA, är Jönköpings kommuns avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. AMAs uppdrag är att genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Politiska beslut styr AMAs verksamhet, varför arbetsinnehåll och arbetsuppgifter kan förändras. Tjänsten är för närvarande placerad i Enheten för unga, 16-24år, dä... Visa mer
Arbetsmarknadsavdelningen

Välkommen till oss!
Kommunens arbetsmarknadsavdelning, AMA, är Jönköpings kommuns avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. AMAs uppdrag är att genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Politiska beslut styr AMAs verksamhet, varför arbetsinnehåll och arbetsuppgifter kan förändras. Tjänsten är för närvarande placerad i Enheten för unga, 16-24år, där bland annat verksamheter som det kommunala aktivitetsansvaret, jobbtorgsinsatser samt feriepraktik och sommarjobb återfinns.

Ditt nya jobb
Arbetsinsatserna består huvudsakligen av att klargöra deltagarens förutsättningar och behov samt att ge individuellt stöd och fördjupade vägledningsinsatser mot utbildning och arbete. Stor del av arbetet ligger på att samverka med socialförvaltning, vård, arbetsförmedling, vuxenutbildning samt övriga aktörer som behövs för att möjliggöra arbete/utbildning. Dessutom innehåller arbetsuppgifterna kontakter med arbetsgivare för att initiera plats och göra uppföljningar på arbetsplatsen. Vidare förekommer samarbete inom ramen för enhetens gemensamma uppdrag. Arbetsprocessen för deltagare dokumenteras.

Din kompetens
Relevant utbildning på högskolenivå som innehåller grundläggande kompetens och erfarenhet av sjukdomar och funktionsvariationer krävs liksom arbete med människor i socialt utsatta situationer. Erfarenhet av arbete inom arbetsmarknad och välfärdssystem är meriterande. Förmåga att arbeta självständigt, i team samt att arbeta målinriktat och stödjande prioriteras. Dessutom förmåga att initiera och upprätthålla de nätverk som krävs. Engagemang och drivkraft ser vi som viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
B-körkort är ett krav. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vill du veta mer?
Cristoffer Lundmark, enhetschef, 036-105371, [email protected]

Marcel Assaf, VISION, tel 036-107108
Amanda Nygren SACO, tel 036-102626
Mona Farahani, Lärarförbundet, tel 036-107701


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Arbetskonsulent

Arbetsmarknadsavdelningen Välkommen till oss! Kommunens arbetsmarknadsavdelning, AMA, är Jönköpings kommuns avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. AMAs uppdrag är att genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Politiska beslut styr AMAs verksamhet, varför arbetsinnehåll och arbetsuppgifter kan förändras. Tjänsten är för närvarande placerad i Enheten för unga där målet är... Visa mer
Arbetsmarknadsavdelningen

Välkommen till oss!
Kommunens arbetsmarknadsavdelning, AMA, är Jönköpings kommuns avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. AMAs uppdrag är att genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Politiska beslut styr AMAs verksamhet, varför arbetsinnehåll och arbetsuppgifter kan förändras. Tjänsten är för närvarande placerad i Enheten för unga där målet är att minska utanförskap och bidragsberoende för ungdomar, 16-24år, genom målinriktade insatser med fokus på studier eller arbete.

Ditt nya jobb
Arbetsinsatserna innefattar att arbeta processinriktat med ungdomar i åldern 16-24 år genom kartläggande/motiverande och vägledande samtal, jobbsökarinsatser i gruppaktiviteter för att nå arbete eller studier. I enheten för unga arbetar personal både i team och enskilt. Samverkan sker med gymnasieskolorna, vuxenutbildningen, arbetsförmedlingen och andra aktörer utifrån deltagarens behov.

Din kompetens
Högskole- eller eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap inriktad mot arbetsliv alternativt socialt arbete. De personliga egenskaper som prioriteras är flexibilitet, engagemang och samarbetsförmåga. Erfarenheter från liknande arbetsuppgifter är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
B-körkort är ett krav. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vill du veta mer?
Cristoffer Lundmark, enhetschef, 036-105371, [email protected]

Marcel Assaf, VISION, tel 036-107108
Amanda Nygren SACO, tel 036-102626
Mona Farahani, Lärarförbundet, tel 036-107701

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Arbetskonsulent Hälsoprojekt etablering (HPE)

Arbetsmarknadsavdelnignen Välkommen till oss På arbetsmarknadsavdelningen (AMA) i jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att ge stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klar sin försörjning. Din arbetsplats kommer att vara inom AMAs verksamheter i Huskvarna. ... Visa mer
Arbetsmarknadsavdelnignen

Välkommen till oss
På arbetsmarknadsavdelningen (AMA) i jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att ge stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klar sin försörjning. Din arbetsplats kommer att vara inom AMAs verksamheter i Huskvarna.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla arbetsmetoder inom ramen för ett projekt riktat till vuxna nyanlända personer som riskerar att få svårigheter att etablera sig i det svenska samhället på grund av oförmåga kopplat till ohälsa.
Arbetsmarknadsavdelningen har tillsammans med arbetsförmedlingen och socialförvaltningen under ett års tid genomfört ett pilotprojekt med mål att stärka förutsättningar för nyanlända personer att fullfölja sin etablering och språkinlärning. Projektets resultat visar på att 8 av 10 personer fått en tydlig planering riktat mot förbättrad hälsa och förbättrad svenska där slutmålet är självförsörjning. Vi har nu fått medel att utöka och utveckla projektet. Arbetsuppgifterna består bland annat av samordning av projekt, fördjupad kartläggning av personers livssituation relaterat till arbete, vårdkontakter, utredning via arbetsförmedling, initiering av boendestöd, arbetsträning/prövning och språkpraktik via arbetsmarknadsavdelningen med mera. Arbetsprocessen för deltagare dokumenteras.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en högskoleutbildning samt kunskap och erfarenhet av att arbeta med personer som har olika sjukdomar och/eller funktionsvariationer. Har du erfarenhet av arbete inom arbetsmarknad och välfärdssystem är det meriterande. Din förmåga att arbeta självständigt målinriktad stödjande och i team prioriteras. Arbetet förutsätter engagemang och drivkraft samt förmåga att initiera och bibehålla nätverk. Körkort är en förutsättning och vi tar stor hänsyn till personlig lämpl

Upplysningar
Christin Powell, enhetschef, tel 036-108021
Eva Norrby, utvecklingsledare, tel036-105632

Marcel Assaf, VISON, tel 036-107108
Amanda Nygren, SACO tel036-102626
Mona Farahani, Lärarförbundet, tel 036-107701

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Handledare Enter

arbetsmarknadsavdelnignen Arbetsplatsbeskrivning Enters verksamhet bygger på samverkan med gemensamt ansvar i ett multikompetent team. Arbetsmarknadsavdelningen är verksamhetsansvarig för Enter och aktuella samverkansaktörer är Jönköpings, Vaggeryds, Habo och Mullsjö kommuner, Region Jönköpings län, arbetsförmedling och försäkringskassa. Enter finansieras av Samordningsförbundet Södra Vätterbygden. Personalgruppen består av 5 personer och representerar ... Visa mer
arbetsmarknadsavdelnignen

Arbetsplatsbeskrivning
Enters verksamhet bygger på samverkan med gemensamt ansvar i ett multikompetent team. Arbetsmarknadsavdelningen är verksamhetsansvarig för Enter och aktuella samverkansaktörer är Jönköpings, Vaggeryds, Habo och Mullsjö kommuner, Region Jönköpings län, arbetsförmedling och försäkringskassa. Enter finansieras av Samordningsförbundet Södra Vätterbygden. Personalgruppen består av 5 personer och representerar all fyra aktörer. Målet för Enter är att tillvarata resurser och hitta hållbara lösnignar för den enskilda individen i riktning mot arbete och studier och/eller rätt försörjning. Prioriterad målgrupp är personer mellan 18-29 år med psykisk ohälsa eller psykisk funktionvariation.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna utförs individuellt och i teamarbete och innebär bland annat att genomföra;
- flerpartssamtal
- kartläggningar av individens förutsättningar och nuvarande situation
- planering, samordning av insatser/aktiviteter
- kontakter med för individen relevanta nätverk
- representera Enter i Jönköpings kommun

Kompetenskrav
Relevant utbildning på högskolenivå som innehåller grundläggande kunskap om rehabiliteringsinsatser. Du har goda kunskaper och erfarenhet av arbetslivsinriktade insatser och funktionsvariationer med tonvikt på psykisk ohälsa. Förmåga att arbeta lösningsfokuserat självständigt genom att driva processer i nära samarbete med deltagare och team. Arbetet ställer krav på engagemang, egen drivkraft och ett flexibelt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Möjlighet till förlängning av anställning.

Upplysningar
Eva Norrby
Arbetsmarknadsavdelningen
Jönköpings kommun
tel 036-105632

Fackliga ombud
Marcel Assaf, Vison tel 036-107108
Amanda Nygren, SACO tel 036-102626

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Arbetskonsulent

arbetsmarknadsavdelnignen Välkommen till oss på Arbetsmarknadsavdelningen! Arbetsmarknadsavdelningen (AMA) i Jönköpings kommun ansvarar för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Uppdraget för AMA är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att ge stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. I AMAs uppdrag ingår att vara en flexi... Visa mer
arbetsmarknadsavdelnignen

Välkommen till oss på Arbetsmarknadsavdelningen!
Arbetsmarknadsavdelningen (AMA) i Jönköpings kommun ansvarar för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Uppdraget för AMA är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att ge stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. I AMAs uppdrag ingår att vara en flexibel organisation utifrån hur den aktuella arbetsmarknaden ser ut. Aktuell tjänst är placerad inom verksamheten Jobbtorg resurs vars målgrupp är personer från 25 år och uppåt. Målgruppen har svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden och det finns ofta oklarheter om individens förutsättningar eller arbetsförmåga på grund av fysisk och psykisk ohälsa, funktionsvariationer samt svårigheter med svenska språket. I målgruppen ingår också personer från etabaleringsprgrammet.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består hudvudsakligen av att klargöra deltagares förutsättningar och behov samt ge individuellt stöd och fördjupade vägledningsinsatser mot utbildning och arbete. I verksamheten arbetar personalen i team och i nära samarbete med övrig personal på AMA. Stor del av arbetet ligger på att samverka med socialförvaltning, vård, arbetsförmedling, vuxenutbildning samt övriga aktörer som behövs för att möjliggöra arbete/utbidlning för individen. Dessutom kan arbetsuppgifterna innehålla kontakter med arbetsgivare för att initiera plats och göra uppföljningar på arbetsplats. I arbetsuppgifterna kan utredning och bedömning av aktivitetsförmåga ingå. Arbetsprocessen för deltagare dokumenteras.

Kompetenskrav
Relevant utbildning på högskolenivå som innehåller grundläggande kompetens och erfarenhet av sjukdomar/rehabilitering och funktionsvariationer krävs liksom arbete med människor i socialt utsatta situationer. Erfarenhet av arbete inom arbetsmarknad, välfärdssystem och med personer från andra kulturer är meriterande. Förmåga att arbeta självständigt, i team och att arbeta målinriktat och stödjande prioriteras. Dessutom förmåga att initiera och upprätthålla de nätverk som krävs. Engagemang och drivkraft ser vi som viktiga egenskaper. Körkort är en förutsättning. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt
Möjlighet till förlängning av tjänst.

Upplysningar
Eva Norrby, enhetschef 036 10 5632
Amanda Nygren, SACO 036 10 26 26
Marcel Assaf, Vision 036 10 7108


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre